ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

 

Ο Σύλλογος Αμπελακίων έστειλε επιστολή στους συλλογικούς φορείς του Δήμου Αλίμου με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας αποτροπής της λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων στον Άλιμο.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΛΙΜΟΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ

 

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητοί Φορείς του Δήμου Αλίμου

Στις 25/4/2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε ΥΠΕΡ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων, της εταιρείας «ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε.», στην οδό Αγ.Δημητρίου 63, στον Άλιμο.

Με την απόφασή του αυτή το Περιφερειακό Συμβούλιο αγνόησε την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλίμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Αλίμου και άνοιξε το δρόμο για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων σε μία περιοχή Γενικής Κατοικίας στην οποία η χρήση αυτή δεν είναι επιτρεπτή.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο την περιοχή των Αμπελακίων αλλά αγγίζει όλες τις περιοχές του Δήμου μας αλλά και των γύρω Δήμων.

Απευθυνόμαστε σε σας, τους φορείς της πόλης μας και ζητάμε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας για την αποτροπή της λειτουργίας αυτού του εργοστασίου που θα υποβαθμίσει το Δήμο μας και την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων του Αλίμου.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμβάλλετε στην προσπάθειά μας είναι οι εξής:

  1. Να συγκεντρώσετε υπογραφές των μελών του φορέα σας χρησιμοποιώντας το συνημμένο έντυπο ή
  2. Να λάβετε απόφαση μέσω των οργάνων του φορέα σας, με την οποία θα εκφράζετε την αντίθεσή σας στη λειτουργία του εργοστασίου

Παρακαλούμε να μας στείλετε μέχρι την 31η Μαΐου 2017 είτε τις υπογραφές που συγκεντρώσατε είτε τις αποφάσεις των οργάνων του φορέα σας, στα γραφεία του Συλλόγου μας στην Αγ.Δημητρίου 68-Αλιμος 17456 ή στο email του Συλλόγου info@abelakia-alimou.com

 

Advertisement
By ABELAKIA-ALIMOU Posted in ΝΕΑ