ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

 

BAΡΣΟBIA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ- ΒΙΕΝΝΗ
9 – 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ: Αναχώρηση στις 5.00 πμ. από ΑΘΗΝΑ

2Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ προσπερνώντας το ΝΟΒΙΣΑΝΤ μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση – γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», που φιλοξενεί μεταξύ άλλων στις όχθες του Δούναβη και το ΜΝΗΜΕΙΟ των ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ των Ούγγρων Εβραίων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)//WIELICZKA: Πρωινό και γνωριμία με το «στολίδι της Πολωνίας» όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετίστα στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των ΓΙΑΓΓΕΛΟΝΩΝ και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ, με τη «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλης από το λόφο. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην παλαιά πόλη και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ WIELICZKA για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ: Πρωινό και αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του BIRKENAU στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς ΒΑΡΣΟΒΙΑ συνεχίζεται με στάση στο CZESTOCHOWA, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ. Το βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, δείπνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή, από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Το ROYAL CASTLE Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του, καθώς επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας και την πλατείας της Νίκης. Τέλος, το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ που κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ της ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα του Σοπέν, κ.α. Κλείνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο Μνημείο της Εξέγερσης, στο γκέτο της πόλης, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΠΟΖΝΑΝ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ: Πρωινό και αναχώρηση για Poznan, την πρωτεύουσα του Wielko polskie. Θα περιηγηθούμε στην παλιά Μεσαιωνική πόλη και θα δούμε το γοτθικού ρυθμού παλιό Δημαρχείο, έργο του Τζιοβάννι Μπατίστα ντι Κουάτρο. Αμέσως μετά η διαδρομή μας συνεχίζεται για το Wroclaw. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά», μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια. Προαιρετικά (καιρού επιτρέποντος) προτείνουμε βόλτα με καραβάκι στον ποταμό ΟΝΤΕΡ, όπου γύρω του είναι χτισμένη η πόλη που έχει οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΚΑΣΤΡΟ ΚΣΙΑΖ – MΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το περίφημο κάστρο Ξιάζ, (Książ Castle), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Χτισμένο σε ένα μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica που συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας». Το κάστρο πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει επίσης γκαλερί τέχνης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, διανυκτέρευση.

9Η ΜΕΡΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό και θα έχουμε χρόνο για έναν δεύτερο γρήγορο περίπατο γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη. Αναχώρηση για μια επίσκεψη στην μαγευτική Βιέννη και αργά το απόγευμα επιστροφή στην Μπρατισλαβα για δείπνο και διανυκτέρευση .

10Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- ΝΙΣ : Πρωινό και αναχώρηση για μία ακόμη σημαντική πόλη την πρωτεύουσα της Σερβίας, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα έχουμε και εδώ την ευκαιρία σύντομη περιήγηση – γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μία από τις πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

11Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ – ΣΚΟΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, μέσω του συνοριακού σταθμού των ΕΥΖΩΝΩΝ, με μικρές στάσεις στην περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ και της ΛΑΜΙΑΣ, άφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.
Περιλαμβάνονται :
1) Δέκα Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 Αστέρων με ημιδιατροφή.
2) Τοπικοί ξεναγοί
3) Ασφάλεια ταξιδίου
4) Λεωφορείο πολυτελές για την εκτέλεση του προγράμματος.
5) Πρωινό, ημιδιατροφή.

Δεν Περιλαμβάνονται : Είσοδοι σε χώρους και μουσεία ( Άουσβιτς, Αλατωρυχεία κλπ.)

Δυνατότητα εξόφλησης σε 4 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα
Λόγω του ότι υπάρχουν περιορισμένες θέσεις θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας
Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου .

 

Advertisement