ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ-ΛΕΒΙΔΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Θα κατευθυνθούμε προς την Τρίπολη και λίγα χιλιόμετρα πριν φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα ακολουθήσουμε την επαρχιακή οδό προς Βυτίνα.
Το πρώτο χωριό που θα συναντήσουμε είναι η Κάψια. Κοντά στο μικρό αυτό αρκαδικό χωριό, σε απόσταση 1,5 χλμ θα ανακαλύψουμε ένα από τα πλέον αξιόλογα σπήλαια της χώρας μας, το σπήλαιο Κάψια.
Το σπήλαιο, που ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας, διασώζει πλούσιο λιθωματικό υλικό με σπάνιους χρωματισμούς, χρησιμοποιήθηκε δε από τον άνθρωπο κατά τους Νεολιθικούς και τους Ελληνιστικούς Χρόνους, καθώς και στην ύστερη αρχαιότητα (4ος-6ος αιώνας μ.Χ.). Στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται πολυάριθμα θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, καθώς και λυχνάρια που ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα.
Μετά την επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια θα ανηφορίσουμε στο Λεβίδι, τόπο καταγωγής του διακεκριμένου πολιτικού και κοινωνιολόγου Αλέξανδρου Παπαναστασίου (1876-1936).
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν την επιβλητική εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, το Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.
Στο Λεβίδι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχή όπου σερβίρεται η περίφημη ψητή γουρουνοπούλα.

 

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:00 πμ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στα γραφεία του Συλλόγου Αμπελακίων Αγ.Δημητρίου 68 (στον πεζόδρομο δίπλα από τη ΦΑΜΑΡ)

Ωρες λειτουργίας:
Πρωί: 10:00 – 12:00 από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη
Απόγευμα: 18:00 – 20:00 Δευτέρα και Παρασκευή

Σταθερό τηλ: 211-0122843 & 211-0122844
Κινητό τηλ: 697-3086154

 

Advertisement