ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤ355. ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

 

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου η απόφαση 56/2015 της επιτροπής ποιότητας ζωής η οποία αφορά την αγορά οικοπέδου στο ΟΤ355, επί των οδών Υψηλάντου-Μεγίστης-Βάρναλη. Με την αγορά αυτή, η οποία γίνεται σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου ένας πολύ αξιόλογος χώρος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ορφανού, Τσαμπαρλή και Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι) προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συζήτηση προβάλλοντας ανούσια ζητήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Διοίκηση (Ορφανού) είχε αποφασίσει να δοθεί προς δόμηση το ΟΤ355. Ο Σύλλογος Αμπελακίων και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κατακρίνει έντονα εκείνη την ενέργεια του προηγούμενου Δημάρχου, η οποία θα κατέστρεφε περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή καθώς το ΟΤ355 αποτελεί το υψηλότερο σημείο του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής των Αμπελακίων. Με βάση τον νέο οικοδομικό κανονισμό θα υψωνόταν στο σημείο αυτό ένα κτηριακό μεγαθήριο ύψους 18 μέτρων το οποίο θα ήταν ορατό από τις περισσότερες περιοχές του Αλίμου. Είναι προφανές ότι με μία τέτοια ενέργεια η περιοχή αυτή θα είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο λόφος με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο τέρμα της οδού Μεγίστης. Ο Σύλλογος Αμπελακίων και κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν ενστάσεις κατά της απόφασης 69/2014 του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου η οποία καθιστούσε δομήσιμο το ΟΤ355. Οι ενστάσεις αυτές συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Νοεμβρίου 2014, όπου και παρουσιάσθηκε η πρόταση του Δημάρχου κ.Ανδρέα Κονδύλη για την απόκτηση του χώρου από το Δήμο. Οι ενστάσεις έγιναν αποδεκτές και η πρόταση ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία και παρά τις αντιδράσεις (και τότε) της αντιπολίτευσης.

Συνημμένο θα βρείτε το κείμενο της ένστασης του Συλλόγου Αμπελακίων κατά της απόφασης 69/2014 του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενσταση Συλλόγου Αμπελακίων για ΟΤ355

 

Το οικοδομικό τετράγωνο 355 επί των οδών Υψηλάντου-Μεγίστης-Βάρναλη

Το οικοδομικό τετράγωνο 355 επί των οδών Υψηλάντου-Μεγίστης-Βάρναλη

Advertisement
By ABELAKIA-ALIMOU Posted in ΝΕΑ