ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο κ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

 

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι των Αμπελακίων με το Δήμαρχο Αλίμου, ο οποίος σφραγίζει το τέλος της δημοτικής περιόδου 2011-2014 με μία θλιβερή πράξη.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (17 Μαρτίου 2014) προ των εκλογών, ο απερχόμενος Δήμαρχος επιδόθηκε σε μία λυσσαλέα προσπάθεια, ώστε να ληφθεί απόφαση υπέρ της άρσης της απαλλοτρίωσης του οικοδομικού τετραγώνου 355 που περικλείεται από τις οδούς Υψηλάντου, Λευκωσίας, Μεγίστης και Βάρναλη (απέναντι από τα σχολεία της Υψηλάντου).
Το συγκεκριμένο σημείο είναι το ψηλότερο των Αμπελακίων και είναι πλέον σίγουρο ότι μετά τις ενέργειες του Δημάρχου, αυτή η περιοχή-κόσμημα θα καταστραφεί από την υπερβολική δόμηση. Ο κ. Δήμαρχος έχει ήδη προϊστορία σε τέτοια θέματα, αφού επί δημαρχίας του καταστράφηκε και μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του Αλίμου, γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο τέρμα της οδού Ταξιαρχών.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η βιασύνη του Δημάρχου να περάσει το θέμα άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, αφού απέρριψε με ένταση οποιαδήποτε πρόταση αναβολής. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κ.Ορφανός και η διοίκησή του κινήθηκαν με πρωτοφανή για τα δικά τους δεδομένα αποφασιστικότητα, για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα ενός ιδιώτη.
Από την άλλη, τα συμφέροντα του Δήμου Αλίμου με αυτή την συμφωνία δεν έχουν πλήρη κατοχύρωση: επαφίεται στην καλή διάθεση του ιδιώτη να παράσχει μέρος του οικοδομικού τετραγώνου στο Δήμο, εφόσον όμως ολοκληρωθεί η άρση της απαλλοτρίωσης και καταστεί δομήσιμο το υπόλοιπο οικόπεδο!
Στα πολύ αρνητικά αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η στάση μέρους της Αντιπολίτευσης. Η παράταξη του κ. Τσαμπαρλή αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω ‘ανειλημμένης υποχρέωσης’, η οποία περιέργως θεωρήθηκε πιο σημαντική από το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η παράταξη του κ. Δουρίδα, αλλά και αυτή του κ. Κλαυδιανού, έδωσαν λευκή ψήφο. Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κονδύλης έδωσε μάχη για να μην υπερψηφιστεί η άρση της απαλλοτρίωσης και τελικά την καταψήφισε, όπως την καταψήφισαν και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Δημάκης, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Αναστασία Σιμητροπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο οικοδομικό κανονισμό (Ν.Ο.Κ.) το μέγιστο ύψος των κτηρίων έχει καθορισθεί στα 18 μέτρα, δηλαδή σε 6 ορόφους.
Δυστυχώς για την περιοχή μας, η απόφαση για άρση της απαλλοτρίωσης υπερψηφίσθηκε από την παράταξη Ορφανού και αργά ή γρήγορα θα δούμε να υψώνεται σε αυτό το σημείο ένα πολυώροφο κτήριο, το οποίο λόγω του ύψους της περιοχής, αλλά και του επιτρεπόμενου ύψους των οικοδομών, θα φαίνεται από παντού, καταστρέφοντας την συμμετρία και την αρμονία του χώρου.
Ο Σύλλογος Αμπελακίων, αν και δεν έχει τη δυνατότητα να αναιρέσει αυτή την απόφαση, θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κατοίκων, έτσι ώστε να ξέρουν οι πολίτες ποιοί είναι οι υπεύθυνοι για το έκτρωμα που σύντομα θα αντικρίζουμε.

 

Το ΟΤ355 για το οποίο αποδέσμευσε ο κ.Ορφανός και αναμένεται να δομηθεί

Το ΟΤ355 για το οποίο αποδέσμευσε ο κ.Ορφανός και αναμένεται να δομηθεί

Η περιοχή γύρω από το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου που καταστράφηκε επί Δημαρχίας Θ.Ορφανού

Η περιοχή γύρω από το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου που καταστράφηκε επί Δημαρχίας Θ.Ορφανού

 

Advertisement
By ABELAKIA-ALIMOU Posted in ΝΕΑ