ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αμπελακίων, σε έκτακτη συνέλευση, αποφάσισε την προσυπογραφή του ψηφίσματος διαμαρτυρίας των σχολικών φορέων του Αλίμου κατά του το σχεδίου απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας κ. Θ.Παπαθεοδώρου, που αφορά την κατάργηση σχολικών μονάδων του Δήμου μας και συγκεκριμένα του 8ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου.

Ο Σύλλογος Αμπελακίων έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες για τη δημιουργία του 8ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή των Αμπελακίων και συγκεκριμένα στο ΟΤ 370 που περικλείεται από τις οδούς Νήσου Ρω, 17ης Νοεμβρίου, Λευκωσίας, και Λαγκαδίων.

Το έργο αυτό δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια αλλά μία απόλυτη ανάγκη και δεν πρέπει για κανένα λόγο να καταργηθεί.

Το 8ο Δημοτικό πρέπει να γίνει για να καλύψει τις συνεχώς διογκούμενες ανάγκες της περιοχής των Αμπελακίων για στέγαση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά δημοτικού σχολείου (7 έως 12 ετών) της περιοχής μας εξυπηρετούνται από διάφορα δημοτικά σχολεία τα οποία όμως βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, ενώ για την πρόσβασή τους οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να διασχίζουν μεγάλες λεωφόρους, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά ακόμα και για τη ζωή τους. Τα σχολεία που εξυπηρετούν τα παιδιά των Αμπελακίων είναι το 5ο στην οδό Επτανήσου, το 6ο για τη πρόσβαση του οποίου τα παιδιά πρέπει να διασχίσουν τη Λεωφόρο Καλαμακίου, το 3ο στην Ιωνίας αλλά και αυτό του Αγίου Δημητρίου όπου  τα παιδιά είναι αναγκασμένα να διασχίσουν την (πολύ επικίνδυνη) Λεωφόρο Θεομήτορος. Είναι λοιπόν παραπάνω από απαραίτητη η δημιουργία ενός δημοτικού σχολείου στη περιοχή και το ΟΤ 370 είναι ιδανικό γι’ αυτή τη δραστηριότητα όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε και από τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων (τα έτη 1985, 2003 και 2007).

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει με την κατάργηση σχολικών μονάδων. Διότι ακόμα και αν προσωρινά εξοικονομηθούν κάποια χρήματα επειδή δεν θα κατασκευασθούν τα σχολικά κτίρια, μακροπρόθεσμα η ζημιά (κοινωνική και οικονομική) θα είναι πολύ μεγάλη.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος διαμαρτυρίας των σχολικών φορέων του Αλίμου το οποίο προσυπογράφει και ο Σύλλογος Αμπελακίων (σε μορφή pdf)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Advertisement
By ABELAKIA-ALIMOU Posted in ΝΕΑ