Παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 11/4 ο Αντιδήμαρχος κος Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου και την ανεξαρτητοποίησή του από τη Δημοτική Παράταξη του κου Ορφανού. H επιστολή παραίτησης του κου Κονδύλη έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κύριοι Συνάδελφοι,
Πριν από 10 χρόνια ελάχιστοι συνεργάτες ξεκινήσαμε τη συμπόρευση για έναν καλύτερο Άλιμο, ιδρύοντας τη δημοτική παράταξη «Άλιμος – Εδώ Ζούμε».
Το 2006 αναδειχτήκαμε Δημοτική Αρχή και η τετραετία που ακολούθησε υπήρξε κατά γενική ομολογία θετική: αποκαταστήσαμε το κύρος του Δήμου, νοικοκυρέψαμε το Δημοτικό Ταμείο, ενεργοποιήσαμε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.
Η επανεκλογή μας το 2010 συνοδεύτηκε από την ελπίδα, αλλά και τη ρητή δέσμευση του Δημάρχου, για περισσότερη τόλμη, τομές και ρήξεις με κατεστημένες αντιλήψεις, που ο Δήμος μας είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Παρόλα αυτά όμως, δυόμιση χρόνια μετά, η κατάσταση της Διοίκησής μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων από εμάς, είναι αποκαρδιωτική. Τόσο εγώ, όσο και αρκετοί άξιοι συνάδελφοι, έχουμε επισημάνει στο Δήμαρχο και την παράταξή μας, τα εξής αρνητικά φαινόμενα:
● Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί, εδώ και καιρό, χωρίς στόχους, χωρίς συντονισμό, χωρίς εσωτερική συνεννόηση, άτολμα και με βραδείς ρυθμούς.
Υπάρχει στασιμότητα σε σοβαρά ζητήματα (π.χ. διεκδίκηση δικαιωμάτων του Δήμου στη Μαρίνα Αλίμου, εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο, ανέγερση 2ου Κλειστού Γυμναστηρίου, υλοποίηση κυκλοφοριακών αλλαγών κ.α.). Παράλληλα η επαφή με την καθημερινότητα του Δημότη σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί (π.χ. το Κολυμβητήριο και πάλι κλειστό, χωρίς κανείς να λογοδοτεί στους πολίτες).
Τις περισσότερες φορές η Διοίκηση αρκείται στη διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας, ενώ αντιμετωπίζει φοβικά τη δράση και την πρωτοβουλία.
● Ο Δήμαρχος συχνά αντιμετωπίζει με αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα τα πράγματα, με αποτέλεσμα να παραμένουμε άπραγοι θεατές σε σοβαρά ζητήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αυθαίρετες εργασίες στην Παραλία από την «Ακτή του Ήλιου», αλλά και στο λόφο Πανί, όπου οι παραβάτες όχι μόνον τέλεσαν ανενόχλητοι τις αυθαιρεσίες τους σε βάρος κοινοχρήστων χώρων, αλλά επικαλούνταν και «προφορική άδεια» από τη Δημοτική Αρχή. Για το θέμα των παρανομιών στην Παραλία, ο Δήμος μας είχε το θλιβερό προνόμιο να πρωταγωνιστεί χθες και σήμερα σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.
Έτσι, συχνά ο Δήμος μας μοιάζει με «ακυβέρνητο καράβι», ενώ η πόλη μας έχει ανάγκη από δημοτική εξουσία με πυγμή και σθένος.
● Η Δημοτική μας Ομάδα στο σύνολό της παρουσιάζει προβλήματα συνοχής και εσωστρέφειας, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης συγκεκριμένων μελών της. Η προσπάθεια συνεχούς τήρησης ισορροπιών εκ μέρους του Δημάρχου στο ζήτημα αυτό, η διγλωσσία και η μη απόδοση ευθυνών, επιτείνει το πρόβλημα, σε σημείο που πλέον η κατάσταση να είναι νοσηρή και μη αναστρέψιμη.
Δεν λείπει, δυστυχώς, και το φαινόμενο το ένα στέλεχος να επιχειρεί να ακυρώσει τις προσπάθειες του άλλου, κάτι που έχω υποστεί συστηματικά στον τομέα ευθύνης μου (π.χ. Κοινωνικό Φροντιστήριο, Προϊόντα χωρίς Μεσάζοντες και πολλά ακόμη).
● Έχουν αναπτυχθεί φαινόμενα επιλήψιμων συμπεριφορών, οι οποίες δυστυχώς γίνονται ανεκτές, αντί να απομονωθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράνομη αλλοίωση του περιεχομένου τριών (3) Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από Δημοτική Σύμβουλο και η αυθαίρετη αλλαγή των σχολικών ορίων από τη Δ.Ε.Π., χωρίς Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναστάτωσε τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
● Τέλος, είναι λυπηρό το ότι για ορισμένους από τη Διοίκηση έχει γίνει αυτοσκοπός η αυτοσυντήρηση και η παραμονή στην εξουσία – η γνωστή κακή νοοτροπία που έφερε τη χώρα μας ως εδώ – αντί να είναι μέλημά τους η επαγρύπνηση για την τοπική κοινωνία.
Όλα τα παραπάνω έχουν πολλάκις επισημανθεί τόσο από εμένα, όσο και από άλλους άξιους συναδέλφους, δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Κατόπιν αυτών, και επειδή δεν επιθυμώ πλέον να συμμετέχω στην αδιέξοδη κατάσταση του Δημαρχείου και της πόλης μας, είμαι υποχρεωμένος, για λόγους πολιτικής συνέπειας, να υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου, καθώς και από όλες τις επιτροπές στις οποίες έχω οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Παραμένω μόνον μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και σας κάνω γνωστό ότι εφεξής θα λειτουργώ ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, υποστηρίζοντας τη Διοίκηση του Δήμου στις θετικές προσπάθειές της και απέναντι σε άδικες επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα καταψηφίζοντας ότι κατά τη γνώμη μου είναι επιβλαβές για το δημόσιο συμφέρον.
Θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους συναδέλφους αιρετούς και τους εθελοντές, με τους οποίους όλο αυτό το διάστημα, από τη θέση του Αντιδημάρχου, είχα εξαιρετική και δημιουργική συνεργασία.
Η προσπάθεια για έναν καλύτερο Άλιμο συνεχίζεται.

Με τιμή,
Ανδρέας Κονδύλης
Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου

Ο κ.Ανδρέας Κονδύλης

Ο κ.Ανδρέας Κονδύλης

Advertisement
By ABELAKIA-ALIMOU Posted in ΝΕΑ